ΛΕΒΗΤΕΣ Pellet

PELLET ΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ KAI ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗ

ΛΕΒΗΤΕΣ Pellet - ΣΟΜΠΕΣ Pellet - TZAKIA Pellet

Φίλες και Φίλοι
 Παρατηρώντας τον τελευταίο καιρό την  αλματώδη και ανεξέλεγκτη άνοδο της τιμής του πετρελαίου και παράλληλα την καταστροφή των οικοσυστημάτων του πλανήτη μας, είναι επιτακτική η ανάγκη να στραφούμε στη χρήση οικονομικών αλλά και οικολογικών καυσίμων για την ατομική θέρμανση των κτιρίων.
  Ένα τέτοιο καύσιμο είναι τα  Wood Pellets (Πελλέτες ξύλου)Τεχνικά Στοιχεία

ΣΟΜΠΕΣ Pellet

 

Τα pellet  είναι ένα καύσιμο αποτελούμενο από ξύλο, απαλλαγμένο από κάθε υγρασία, συμπιεσμένο σε μικρούς κυλίνδρους χωρίς καμιά προστιθέμενη συγκολλητική ουσία. Η θερμιδική απόδοση των pellet ανέρχεται στα 4200 kcal/kg.
  Τα pellet είναι μικροί κύλινδροι διαμέτρου 6-8 χιλ. με μήκος περίπου 40 - 80 χιλ. και χρώμα εξαρτώμενο από την πρώτη ύλη που χρησιμοποιήθηκε για την παραγωγή τους.   Τα pellets είναι στερεά καύσιμα που παράγονται με μηχανική επεξεργασία βιομάζας.

TZAKIA Pellet

Μερικές συσκευές που χρησιμοποιούν το pellet ως καύσιμο είναι:

· Λέβητες Pellets που χρησιμοποιούν την ήδη υπάρχουσα  εγκατάσταση του λέβητα πετρελαίου  χωρίς να χρειάζεται ιδιαίτερες αλλαγές και λειτουργούν τελείως αυτόματα, όπως και οποιοσδήποτε άλλος λέβητας.
 -Σόμπες Pellet  με ενσωματωμένη δεξαμενή καυσίμου αυτονομίας περίπου μίας ημέρας  ζεσταίνοντας  τον χώρο απολαμβάνοντας την θαλπωρή της φλόγας.
· Σόμπες Λέβητες Pellet που ενώνονται με το ήδη υπάρχον  σύστημα θέρμανσης       ( τα καλοριφέρ σας) και μπορούν να εγκατασταθούν σε οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού σας σαν μια σόμπα.
-Κλασικό τζάκι  Pellet  με ενσωματωμένο χώρο αποθήκευσης  καυσίμου και  αυτονομίας περίπου μίας ημέρας .

 -Τζάκι  λέβητας  Pellet  με ενσωματωμένο χώρο αποθήκευσης  καυσίμου και   δυνατότητα σύνδεσης στην ήδη υπάρχουσα εγκατάσταση καλοριφέρ.
Σε πολλές χώρες της Ευρώπης, τα pellets χρησιμοποιούνται ευρέως εδώ και πολλά χρόνια, αντικαθιστώντας το πετρέλαιο θέρμανσης και το φυσικό αέριο, με ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα στο περιβάλλον και στην οικονομία τους.